Johan de Hoop

 

Ik ben Johan de Hoop.  Ik ben ondertussen ruim  40 jaar lid van Partropika en heb er eerlijk gezegd nog geen dag spijt van gehad, dat ik lid geworden ben. Ik kan me nog herinneren, dat ik de eerste was die agaporniden kweekte en op de wedstrijd inschreef. We hadden toen nog vooral kleurkanarie kwekers, die zich de ogen uitkeken dat er ook andere vogels waren dan kanaries!!!.

Doordat we gingen verhuizen en toen te maken kregen met een buurtbewoner, die toch wel heel gevoelig was voor geluiden, ( we hoefden de merels in de lente 's morgens nog net geen touwtje om hun bek te binden...) ben ik daarmee gestopt. In 2010 heb ik nog weer een aantal koppeltjes fisheris en roseicollis aangeschaft, maar die gingen aan hun eigen succes ten onder. Ik hield ze op de slaapkamer naast die van onszelf en toen ze dus ook nog wat begonnen te kweken was het met onze ochtendrust gedaan. Ze zijn dus ook in hetzelfde tempo allemaal weer de deur uit gevlogen....

Na vele jaren zebravinken te hebben gekweekt, ben ik daar nu resoluut mee gestopt. Ik liep al enkele jaren met dit plan, maar steeds als de keurbriefjes van de TT kwamen vond ik het gezien de punten toch ook wel weer jammer.

Maar nu toch de knoop doorgehakt en overgestapt op goulds en cubavinken.

 

Ook heb ik enkele koppels wildzang(groenlingen, barmsijzen  en sijsjes)  

Verder nog een kweekkoppel pyrrhura mollinea . Hun eerste jong werd direct kampioen grote parkieten in 2019.

 

Mocht u op zoek zijn naar bepaalde vogels, aarzel dan niet om contact op te nemen en ik zal kijken wat ik voor u kan betekenen of u eventueel doorverwijzen naar andere leden van Partopika.