Ik ben sinds 2007 bezig met deze tropische vogels, vroeger hebben wij altijd op hoog niveau met postduiven gespeeld op de wedstrijden. Ik denk dat hier dan ook de basis gelegd is deze vogelsport.

Ik ben dan ook lid van de Gouldamadine Speciaalclub Nederland geworden de SNGN met 750 leden, waar alleen aan natuurbroed gedaan mag worden, dat wil zeggen dat de vogels niet door bijvb de Japanse Meeuw mogen grootgebracht worden maar uitsluitend door Gouldamadines.

De basiskleur van de Gould in wildvorm is groen, met een kopkleur in zwart, oranje of rood. De borstkleur is paars of wit. Dat wij als kwekers ook mutanten willen kweken zijn ook de blauwe, gele, pastellen (groen /blauw), groen overgoten, zilver, en wit ook al op mijn hok aanwezig.

Ik selecteer streng bij mijn vogels, mede om daardoor een goed formaat vogel, de juiste kleur en de juiste kweeklijn op te zetten.  Verder heb ik een consequent verzorgings progamma opgezet waar niet van afgeweken wordt. Om de dag krijgen de vogels Darba-compleet in het drinkwater, om de dag vloeibare knoflook door het zaad, en als de jongen in het nest liggen wordt hier nog spirulina aan toegevoegd voor een intensere en diepere kleur.

Ik kweek met 16 koppels, maar dit seizoen met 22 koppels met het oog op de wereldshow van 2015 in Rosmalen. Ik begin in oktober te kweken tot eind februari, deze jongen kunnen als ze op kleur zijn gekomen en uitgeselekteerd zijn in oktober op de landelijke Gouldamadine tentoonstelling in Elst gespeeld worden. Dat ik op de goede weg ben bewijzen de kampioenschappen in Elst, 2 jaar ben ik met verschillende vogels daar hoofdgroepkampioen geworden, in 2012 in het  Beste liefhebber klassement 10e van en 2013 16e van Nederland. Ook op de Bondshow in Zutphen halen de vogels elk jaar weer prijzen, en op de Wereldshow 2013 in Hasselt werd een bronzen medaille gehaald.

Naast deze hobby heb ik een eigen timmer en klussenbedrijf en ben ik ook secretaris van onze vereniging Partropika.