Het is ondertussen 25 jaar geleden dat ik (Ab) lid geworden ben van Partropika, onder andere omdat de arts  toen ik met rugklachten bij hem kwam , aangaf dat het wel handig zou zijn als ik met een hobby zou beginnen. We hadden toen al wel kippen,  maar toen die hun eigen eieren begonnen op te vreten was de lol daar af en werd het kippenhok omgebouwd tot volière. Deze werd bevolkt met neophema's en andere Australische parkieten.  Omdat ik als internationaal vrachtwagenchauffeur alleen in de weekenden thuis was, nam Sjaan de verzorging van de vogels op zich. In 1992 werd ook zij lid van Partropika en schafte kanaries aan,  waarbij vooral later haar Raza's van een hoog niveau waren.

Jarenlang hebben we in het bestuur van Partropika gezeten. Samen draaiden we o.a. de bar en Sjaan was ook nog ringencommissaris. Door ziekte hebben we hiermee helaas moeten stoppen en ook alle vogels van de hand moeten doen.

Gelukkig ben ik ondertussen zover hersteld, dat we zelfs weer wat vogeltjes hebben kunnen aanschaffen:  twee koppels Turquoisines en 4 wildvorm grasparkieten.  De vogels op de achtergrond zijn eigen vogels.

We hopen zo onze hobby toch weer wat gestalte te kunnen geven en nog vele jaren lid te mogen zijn van Partropika.

Op 18 augustus 2016 is Ab Voorhorst overleden.